Call us

Kant-en-klare maaltijden

Tips van onze Pomfresh chef Dunja

 

"Met onze bereide mixen op basis van aardappelen serveer je een lekkere, gebalanceerde, volledige én vegan maaltijd. Bovendien zijn ze makkelijk klaar te maken!

Onze ‘Wereldkeuken’ aardappelgerechtjes lenen zich tot verschillende bereidingswijzen. Met sprekend gemak schotel je je tafelgasten een kwalitatief opgewarmde maaltijd voor!

Ben je fan van de microgolf, dan heb jij binnen de 3 à 4 minuten een smaakvolle, volwaardige maaltijd klaar. Enkele gaatjes prikken in de topseal (kan perfect met een vork), het schaaltje in de microgolfoven plaatsen en opwarmen: bij 750 W gedurende 3 min 30 sec à 4 min en bij 900 W gedurende 3 min à 3 min 30 sec. Het schaaltje even laten ‘rusten’ (30 sec tot 1 min) alvorens het te openen. Even omroeren en klaar! Serveren op een bordje of gewoon uit het schaaltje? Aan jou de keuze. Smakelijk!

Heb je het niet zo voor het microgolf gebeuren, dan is er de (hetelucht)oven. Doe de bereide maaltijd in een ovengeschikte schaal en plaats die in de oven. Gedurende 18 à 20 minuten opwarmen bij 180°C. Halverwege de bereidingstijd even omroeren. Op het einde van de bereidingstijd - indien gewenst - wat (olijf)olie toevoegen en sowieso nog even omroeren alvorens te serveren. 

Beschik je over een combi-oven? Doe de kant-en-klare aardappelmix in een ovengeschikte schaal en plaats die in de oven. Opwarmen bij 300 à 350 W en 180°C en dit gedurende 12 à 14 min. Ook hier halverwege de bereiding even omroeren, alsook op het einde, en indien gewenst wat besprenkelen met (olijf)olie.

Een laatste optie is de pan-bereiding. Deze is iets minder convenience naar afwas toe en bij onze ‘American’ mix minder geschikt (de zoete aardappel wordt wat puree-achtig bij veelvuldig omroeren). Maar deze methode is zeer zeker inzetbaar bij de ‘Provençal’, de ‘Indian’ en de ‘Mexican’ mixen. Een beetje (olijf)olie in de pan verhitten en de inhoud uit het schaaltje toevoegen. Op een middelmatig vuur opwarmen gedurende 5 à 6 minuten. Regelmatig omroeren. De maaltijd op een bordje dresseren en serveren."

Smakelijk!

Dunja De Marez
Innovation Manager
POMFRESH

Aardappelbereidingen

De ideale oplossing

Geen zin of tijd om aardappelen te schillen en te koken? Met onze aardappelbereidingen hoeft dat niet meer.

De geschilde en voorgegaarde aardappeltjes haal je recht uit het bewaarzakje. Wil je een ready meal, een salade, een gratin of gebruneerde aardappeltjes klaarmaken? Voor elke toepassing bieden wij de ideale oplossing, zowel met pure of reeds voorgekruide aardappelen.

Eenvoudig klaar te maken

Onze krieltjes zijn ready-to-eat en je kan ze zo toevoegen aan een salade. Onze aardappelschijfjes zijn dan weer perfect als basis voor een gratin.

Een andere mogelijkheid is bakken in de pan: wat vetstof in de pan doen, verhitten, de aardappeltjes toevoegen en regelmatig omroeren. Na 5 minuutjes kan je er al van smullen.
Verkies je de oven? Na 25 minuutjes in een ovenschaal op 180°C zijn ze perfect om te serveren.
Nog makkelijker is de microgolfoven: na 4 minuutjes op 750 à 900 W in een microgolfovenbestendige schaal zijn de aardappeltjes klaar!
Zelfs tijdens een zomerse BBQ hoef je het niet ver te zoeken. Doe de aardappeltjes in een aluminium tray en je kan ze mee opwarmen op het rooster.


Follow us on

    

Pomfresh is een merk van Warnez Potatoes

edit afsluiten